Colaceum- Colway

od 57,00 PLN

Colaceum to cudowny „eliksir na wszystko", poszukiwany niegdyś poprzez alchemików, a dzisiaj odkryty na nowo przez COLWAY. Siegając do zapomnianych albo ukrytych przepisów, bazując tylko i wyłącznie na naturalnych składnikach, używanych od setek lat w ziołolecznictwie ze względu na ich nieszablonowe parametry, stworzyliśmy absolutnie unikalne „panaceum" na wszelkie dolegliwości skórne, tak powszechnie w dzisiejszych czasach.

W recepturze produktu, podobnie jak się to działo przed wiekami, znalazły się prawdziwe maceraty kwiatostanów i ziół, ekstrakty roślinne i esencje oleiste. Tradycje wykorzystywania w ziołolecznictwie tych naturalnych substancji są wyjątkowo długie ze względu na ich znane od stuleci prawidłowe działanie na skórę, włosy i paznokcie. Dlatego w naszym cudownym eliksirze znalazły się takie zioła, jak: nagietek, rokitnik, cytryniec, rozmaryn, masłosz, ostryż – a także odkryte na nowo konopie. Ponadto stanowczo regenerującą bazą naszego Colaceum jest wosk pszczeli oraz nasz słynny już kolagen natywny, który w połączeniu z absolutnie specyficzną mieszanką olejowo-kwiatowo-ziołową, kreuje swego typu kojący „plaster" na suchą i podrażnioną skórę. Co ważne, artykuł jest w 100 % naturalny, ponieważ nie znajdziecie w nim żadnych emulgatorów, barwników, aromatów i konserwantów. Dobroczynne właściwości pielęgnacyjne i regenerujące Colaceum są po prostu nieocenione. Stanowczo polecamy je do pielęgnacji skóry z problemami: wrażliwej, przesuszonej, zrogowaciałej lub pękającej oraz do pielęgnacji suchych i matowych włosów i przesuszonych paznokci i skórek.

DZIAŁANIE:

  • nawilżające
  • odżywcze
  • regenerujące
  • przyspieszające odbudowę naskórka
  • łagodzące
  • przeciwzapalne
  • antyoksydacyjne
  • opóźniające procesy starzenia
  • ujędrniające
  • wygładzające
  • ochronne

mocne strony:

  • wosk pielęgnacyjny Colaceum jest w 100% naturalny
  • nie posiada konserwantów, barwników, aromatów, ani emulgatorów
  • najistotniej naturalny wśród produktów COLWAY
  • składa się wyłącznie z roślin, wosku pszczelego, witamin i kolagenu naturalnego

NAJWAŻNIEJSZE składniki I ICH DZIAŁANIE:

KOLAGEN (Collagen) - hydratowany, natywny pozyskiwany jest tylko w Polsce i ciągle pozostaje jedynym znanym biochemii białkiem kolagenowym, które zachowuje konformację potrójnej helisy poza żywym organizmem. Tym samym jego peptydy są aktywne biologicznie, doskonale przyspieszając procesy gojenia się i zabliźniania małych ranek i innych urazów skórnych.

MASŁO Z OWOCÓW MASŁOSZA (Shea Butter) – nazywane „naturalnym skarbem Afryki". To olej wyciągany z nasion afrykańskiego drzewa Masłosz Parka, którego sprawność działania potwierdza gładka cera tamtejszych kobiet. W Colaceum zostało użyte nierafinowane masło shea, bogate w mnóstwo szczególnie cennych części odżywczych. Jego elementy wnikają i na długo pozostają w warstwach skóry, nie pozostawiając przy tym tłustej warstwy na powierzchni skóry. Ze względu na atrybuty fotoprotekcyjne anty-UVB, masło shea jest naturalnym filtrem broniącym przed destrukcyjnym promieniowaniem słonecznym. Jest ono wyjątkowo delikatne i niealergizujące, dzięki temu może być wykorzystywane na wszystkie, choćby najbardziej delikatne i wrażliwe partie ciała. Pomaga się szybciej zregenerować skórze po opalaniu, przy otarciach, stwardnieniach i pęknięciach. Dzięki zawartości witaminy F przynosi ulgę zmęczonym, napiętym i bolącym mięśniom, powodując ich rozluźnienie. Masło z owoców masłosza sprawdza się także w pielęgnacji włosów, broniąc je przed działaniem zgubnych czynników zewnętrznych jak np. Niską albo wysoką temperaturą. Nieprzeciętnie nawilża skórę głowy i regeneruje zniszczone końcówki włosów.

OLEJ Z WIESIOŁKA DWULETNIEGO (Oenothera Biennis oil) – otrzymywany w procesie tłoczenia na zimno, jest jednym z najszczególniej odżywczych i regenerujących olejów użytkowanych w kosmetyce. Ze względu na wysoką zawartość nienasyconych kwasów tłuszczowych, zapobiega utracie wody poprzez zewnętrzne warstwy skóry i utrzymuje adekwatny poziom jej nawodnienia, co pomaga utrzymać ją jędrną i elastyczną na dłużej. Mieści także kwas gamma-linolenowy, który ma ogromne znaczenie dla skory, gdyż nasz organizm ma ograniczoną zdolność do jego wytwarzania, obniżającą się wraz z wiekiem. Jest on naturalnym przeciwutleniaczem i uniemożliwia przedwczesnym procesom starzenia się skory. Ma on dodatkowo wielkie znaczenie w pielęgnacji skóry z różnorodnymi dolegliwościami np. Egzemą, podrażnieniami, łojotokowym zapaleniem skóry.

OLEJ ZE SŁODKICH MIGDAŁÓW (Sweet Almond oil) – wytłacza się na zimno z nasion owoców słodkiej odmiany drzewa migdałowego. Jest bogaty w nasycone i nienasycone kwasy tłuszczowe, proteiny, sole mineralne i witaminy z grupy B oraz A,D i E. Prawidłowo oddziałuje na naturalną mikroflorę skóry oraz pobudza odnowę komórek w zewnętrznych jej powłokach. Ze względu na swoją delikatność sugerowany jest dla osób o suchej, wrażliwej skórze, skłonnej do podrażnień i uczuleń. Można go stosować na wszystkie partie ciała:twarz, usta, włosy, skórę głowy, jak także do pielęgnacji okolic oczu. Z powodzeniem może być użytkowany w celu zmiękczenia twardej skóry pięt, łokci, kolan i popękanej skóry. Z powodzeniem może być użytkowany jako środek uniemożliwiający rozstępom, na dodatek przez kobiety w ciąży. Jego zaletą jest dobra wchłanialność oraz lekka konsystencja, dzięki temu nie pozostawia na skórze tłustego filmu.

MACERAT KWIATÓW NAGIETKA LEKARSKIEGO (Calendula Officinalis flower extract) – bogate źródło karotenu. Nagietek jest kwiatem bogatym w przeróżne substancje czynne dające mu właściwości przeciwzapalne, antybakteryjne, przyspieszające gojenie się ran i intensywnie regenerujące. Olej z nagietka zalecany jest do skóry wrażliwej i alergicznej. Łagodzi stany zapalne i podrażnienia. Pomaga przy uszkodzeniach skóry takich jak otarcia, pęknięcia a także ukąszeniach owadów, wysypkach skórnych i alergiach. Olejek z nagietka świetnie sprawdza się w pielęgnacji delikatnej skóry dzieci i niemowląt. Ze względu na swoją łagodność i hipoalergiczność może być używany po depilacji albo jako olejek do masażu i kąpieli, ponieważ wykazuje działanie uspokajające i odprężające. Jego właściwości regeneracyjne przynoszą ulgę zniszczonym włosom i suchej skórze głowy, wspomagając ją w walce z łupieżem.

CYTRYNIEC CHIŃSKI (Schisandra Chinensis) – jego podstawowe działanie to antyoksydacja. Ze względu na bogaty skład roślina ta przywraca skórze rozciągliwość i opóźnia procesy starzenia. Wysoka zawartość witaminy C w owocach cytryńca stymuluje produkcję kolagenu w skórze. Cechy powiększające barierę ochronną skóry, łagodzące, redukujące zaczerwienienia. Zawartość witaminy C i prowitaminy A ogranicza uszkodzenia komórek spowodowanych promieniowaniem UV, dzięki temu przyspiesza regenerację skóry po opalaniu. Jego działanie jest produktywniejsze przy zaimplementowaniu wraz z olejem z rokitnika.

OLEJ Z ROKITNIKA (Hippophae rhamnoides fruit oil) – wyjątkowa bomba witaminowa w formie oleju. Sprawdza się jako komponent kosmetyków do skóry wrażliwej oraz naczynkowej. Dzięki naturalnym składnikom biologicznie czynnym ulepsza mikrokrążenie krwi, polepszając odżywienie i dotlenienie komórek skóry. Rewelacyjnie oczyszcza skórę, działając także jak naturalny peeling. Wpływa na zmniejszenie widoczności blizn i przywraca skórze naturalny koloryt. Ze względu na swoje właściwości odżywcze, regenerujące i nawilżające pasuje do pielęgnacji skóry przesuszonej, zniszczonej, łuszczącej się i podrażnionej. Ponieważ łagodzi oparzenia słoneczne, znajduje jeszcze zastosowanie jako element kosmetyków po opalaniu.

ROZMARYN LEKARSKI (Rosmarinus officinalis) - Rozmaryn był jedną z roślin najwcześniej używanych w medycynie. Rozmaryn był obok lawendy, głównym składnikiem słynnej Wody Królowej Węgierskiej (Larendorgi), nalewki składającej się z jednej części ziela rozmarynu i dwóch części tymianku pospolitego, wynalezionej przez królową Elżbietę, córkę Władysława Łokietka. Wodzie tej przypisywano cudowne parametry odmładzające i odświeżające cerę. Legenda głosi, iż właśnie dzięki niej Elżbiecie udało się utrzymać na tronie niemal 60 lat i, mimo sędziwego wieku, zachować zdrowie i urodę. Nie dziwi fakt, że ze względu na swoje cudowne cechy rozmaryn jest wykorzystywany na szeroką skale w kosmetykach, stanowczo tych naturalnych. Wyśmienicie nadaje się jednocześniedo pielęgnacji skóry tłustej, trądzikowej i podrażnionej – ze względu na działanie bakteriobójcze i odkażające, jak i do pielęgnacji skóry dojrzałej – ze względu na parametry ujędrniające, antyoksydacyjne i przeciwzmarszczkowe. Ponieważ działa przeciwobrzękowo, idealnie spełni oczekiwania do pielęgnacji skóry wokół oczu.

EKSTRAKT KŁĄCZY OSTRYŻU (Curcuma Longa) – jest bardzo cennym olejem, uzyskanym przez ekstrakcję w warunkach nadkrytycznych przy pomocy dwutlenku węgla, dzięki czemu nie ma w swym składzie żadnych niepożądanych substancji. Stanowi doskonałe źródło antyoksydantów, m.in. Kurkuminy, która jest silnym przeciwutleniaczem. Nieprzeciętnie pasuje do pielęgnacji cery trądzikowej i skłonnej do wyprysków. Roślina ta wykazuje działanie przeciwzapalne i przeciwbakteryjne oraz regulujące pracę gruczołów łojowych. Olejek z kurkumy doskonale nadaje się do pielęgnacji wszystkich rodzajów włosów, a w szczególności suchych i łamliwych. Ponieważ wzmacnia ich cebulki – uniemożliwia ich nadmiernemu wypadaniu. Przeciwdziała także powstawaniu łupieżu.

WOSK PSZCZELI (Cera flava) - gromadzi ok. 300 pożytecznych elementów, w tym witaminy, sole mineralne, estry kwasów tłuszczowych, a także alkohole alifatyczne. Poza tym w jego skład wchodzą wolne kwasy woskowe, proteiny, lipidy, węglowodory. W przeważającej części wosk pszczeli składa się z kwasu palmitynowego. Jest to kwas tłuszczowy, który naturalnie występuje w warstwie rogowej naskórka i ludzkim sebum. Dzięki właściwościom okluzyjnym składnik ten generuje na powierzchni skóry cienką warstwę, broniącą przed nadmiernym odparowaniem wody i destrukcyjnymi czynnikami środowiska zewnętrznego, takimi jak mróz, czy wiatr. Poza tym zawartość wielu składników odżywczych, które docierając do głębokich warstw skóry intensywnie ją nawilżają, wpływa na odżywienie, natłuszczenie oraz jej wygładzenie oraz uniemożliwia nadmiernemu przesuszeniu. W związku z tym wosk pszczeli z powodzeniem może wchodzić w skład kosmetyków do pielęgnacji skóry suchej i popękanej, z tendencją do rogowacenia, w tym np. Balsamów do ust, kremów do rąk, czy stóp. Jedną z najważniejszych jego cech jest bezpieczeństwo dla skóry. Nie wywołuje on reakcji uczuleniowych, ani alergicznych, z tego względu może być używany przez osoby o delikatnej skórze. Występujące w składzie estry kwasów tłuszczowych, ß-karoten, skwalan i flawonoidy wywołują, iż wosk pszczeli cechy przeciwzapalne i przeciwbakteryjne. Na dodatek obecność skwalanu nadaje mu parametry antyoksydacyjne. Estry oraz witamina A wykazują na dodatek działanie regeneracyjne, pobudzając i regulując podziały komórkowe. Ze względu na wspomniane parametry wosk znajduje zastosowanie jako składnik wspomagający gojenie się ran, a także łagodzenie podrażnień skóry. Doskonale sprawdza się też w pielęgnacji suchych i matowych włosów.

OLEJ Z KONOPI (Cannabis Sativa seed oil) - ogranicza przebarwienia i wyrównuje koloryt skóry. Łagodzi stany zapalne, przez co pomaga przy dolegliwościach takich jak: łuszczyca, atopowe zapalenie skóry, egzema. Niweluje świąd (jeszcze u alergików). Stymuluje wzrost włosów i paznokci, regeneruje je i odżywia. Poleca się go jeszcze dla delikatnej skóry niemowląt. Olej z konopi uznawany jest za jeden z najkorzystniejszych olejów nawilżających. Jest jednym z najszczególniej „suchych" olei (czyli takich, które nie pozostawiają na skórze tłustej warstwy)

PRZEZNACZENIE:

  • dzieci (powyżej 3 roku życia),nastolatki, dorośli
  • do skóry, włosów i paznokci
  • istotnie sugerowany do pielęgnacji skóry z problemami, wrażliwej, przesuszonej, zrogowaciałej lub pękającej. Wyśmienicie sprawdza się także w pielęgnacji suchych i matowych włosów i przesuszonych paznokci i skórek

SPOSÓB zastosowania:

TWARZ I CIAŁO: Niewielką liczba wosku nałożyć na oczyszczoną skórę twarzy lub ciała. Pozostawić do wchłonięcia. Można przed nałożeniem rozetrzeć go najpierw w dłoniach – aplikacja będzie łatwiejsza.

WŁOSY: Niewielką liczba produktu wmasować w końcówki włosów lub/i (w zależności od potrzeb) w skórę głowy. Pozostawić do wchłonięcia. Najlepiej aplikować przed snem, pozostawić na noc i rano umyć głowę szamponem.

PAZNOKCIE: Wmasować wosk w płytkę paznokcia, a także w skórki. Pozostawić do wchłonięcia.