Your Natural Side Baobab olej 100% 10 ml (5903240784813)

od 0,00 PLN

Pojemność: 10 ml

znakomity do pielęgnacji:
  • cery dojrzałej z oznakami starzenia
  • zniszczonej, wymagającej regeneracji
  • zwiotczałej, wymagającej ujędrnienia
  • skóry problemowej
  • cery suchej, odwodnionej
  • zniszczonych, suchych włosów
  • łamliwych paznokci

Działanie:

  • przeciwstarzeniowe - dzięki kilkukrotnie pokaźniejszemu stężeniu nienasyconych kwasów tłuszczowych (w głównej mierze kwasów omega-6 i omega-9 ) olej ten przewyższa swymi właściwościami olej arganowy. Kwasy te wspomagają regenerację bariery hydrolipidowej naskórka, przyspieszają odnowę komórkową, a także uzupełniają niedobory komponentów tłuszczowych w skórze, w tym cennych ceramidów stanowiących cement komórkowy. Dzięki czemu olej baobab spłyca i wygładza głębokie zmarszczki
  • ujędrniające - udoskonala rozciągliwość skóry, która staje się wizualnie ujędrniona. Olej baobab rekomendowany jest szczególnie do walki z rozstępami i celluitem
  • regenerujące - nienasycony kwas tłuszczowy omega-9 wykazuje wysoką zgodność z sebum i uzupełnia płaszcz lipidowy naskórka, spłyca blizny, wzmacnia paznokcie, a także zapobiega łamaniu i rozdwajaniu, stosowany na włosy dogłębnie je regeneruje, nie obciążając ich, działa naprawczo na zniszczone w wyniku kreacji i zabiegów chemicznych końcówki
  • ochronne - olej ten broni skórę i włosy w skrajnych warunkach atmosferycznych, równocześnie letnich jak i zimowych
  • nawilżające - mieszanina kwasów tłuszczowych zróżnicowanych rozmiarów zapewnia wielokierunkowe działanie oleju w zróżnicowanych powłokach naskórka, a dzięki czemu olej przynosi ulgę i regenerację nawet skórze potężnie przesuszonej a nawilżenie przy regularnym wykorzystywaniu jest długotrwałe
  • przeciwzapalne - dzięki zawartości witamin A, E i D, a także nienasyconych kwasów omega-3, olej wykazuje silne działanie przeciwzapalne, łagodzące oraz przyspiesza gojenie, jest wydajny w walce z zróżnicowanymi problemami skóry m.in. Egzemą, łuszczycą, trądzikiem
  • normalizujące - reguluje czynność gruczołów łojowych, nie zatykając ich

Specyfikacja towaru:

  • Nazwa bezkompromisowca wg. INCI: Adansonia Digitata Seed Oil; (Olej z baobabu nierafinowany)
  • Kraj pochodzenia: Kenia
  • Postać: płynny olej o delikatnym orzechowym zapachu
  • Warunki przechowywania: w szczelnie zamkniętym opakowaniu; w temperaturze pokojowej nie wyższej niż 25°C, przechowywany w lodówce istotnie stężeje
  • wytrzymałość: przekazana na opakowaniu

Opakowanie:

  • 10ml pipeta

Ciekawostki:

  • Olej ten pozyskiwany jest w wyniku tłoczenia na zimno nasion owocu drzewa Baobab
  • Drzewo to rośnie w trudnych warunkach afrykańskiej Sawanny i nazywane jest też małpim chlebem (gdyż stanowi przysmak małp)
  • Ze względu na swoje wszechstronne oraz istotnie silniejsze działanie, olej baobab nazywany jest „nowym olejkiem arganowym"

Producent:

Your Natural Side